субота, 20. јул 2013.

I ako me ikada budu pitali sta je najvrednije sto sam imala u zivotu, znam sta cu da im odgovorim. To nisu parfemi, nisu dijamanti, ni zlato. Najvrednije sto sam imala su bile jedne zelene oc, jedne tople ruke i jedan zagrljaj u koji sam se savrseno uklapala. Prvu i najvecu ljubav, jednu zelju i jedno obecanje 'zauvek zajedno' .
Kao ubod ledenog noza na vrelom telu… Zaboli ta misao da je moglo drugacije.
Kako taj osecaj nestane? Kada se tako zaljubite, kada zelite provesti svaki trenutak sa nekom osobom i smatrate da je sve sto ona cini prekrasno i zadivljujuce, kako to, k vragu, samo jednoga dana prodje?

петак, 12. јул 2013.

Kad osetis bes, pomisli i na posledice.
Je l' postoji vakcina protiv nedostajanja? Izmislite je, molim vas!
Sve sto se dogodi jedanput mozda se nikad vise ponoviti. No sve sto se dogodi dvaput, sigurno ce se dogoditi i treci put.
Malo tebe je bolje nego mnogo svih ostalih.
Privilegija zivota ja da budes svoj.
Ako odustanete od pobede, a da nikada ranije niste pobedjivali, ostacete ono sto ste i ranije bili - gubitnik.
Plasim se jakih reci i slabih osecanja.
Mnogo je bolje biti sam, nego sa budalama.


Da. Promenila sam se..To bol ucini ljudima.



Veoma mnogo vremena je proslo otkako je ona pozelela drustvo. Da sa nekim podeli svoj dan, da sa nekim poprica o nebitnim stvarima, da otkrije one sitnice koje su je zasmejavale, oko kojih bi kukali.

Da ima nekoga blizu kada se noc ucini prepunom zvukova i pokreta i secanja..

Da mi je da izbrisem sve sto je bilo..
Da mi je, al' ne mogu, srcu je milo..
Nada je jedina stvar koja je jaca od straha. 
Volim one jednostavne trenutke. One najprostije gde samo sedis na prozoru, slusas muziku, pijes kafu, a nisi ni srecan ni tuzan, samo posmatras. Nebo, zvezde, zgrade, ljude.
Bila je tako nepredvidiva. Nikad nisam mogao pretpostaviti sto ce u sledecem trenutku uciniti, a obicno bi ucinila ono sto sam tad najmanje ocekivao. Kad sam bio siguran da je nikad necu uspeti osvojiti, jednostavno mi je prisla i poljubila me. Kad sam pomislio da je moja i da ce zauvek to i ostati, isto je tako nenadano dosla do mene i rekla da je kraj. A ja? Tipicno musko. Tek sam tad shvatio da svaka zena treba paznju. Pa i ona naizgled cvrsta, neslomljiva - poput nje.
I nije stvar ponosa. Ne, davno sam prestala biti dete. Stvar je umora.
“Sta sam zelela? Cigaretu. Viski. Sunce da mi sija. Da spavam, da zaboravim. Da izmenim proslost. Ali u tom trenutku, vise od bilo cega na svetu, zelela sam njega…”
Nedjelja prodje. Mesec prodje. Godina prodje. Ali dan koji pamtis, nikad.

Nista ne raduje kao radost koju si dao drugome.


Spisak mojih snova je dugacak. Al’ na prvom mestu sad si ti.